Tippek

A kókusz és pozitív hatásai a fogakra

Szívesen használod a kókuszt a konyhában? 🥥 Ne hagyd ki a fürdőszobádból sem. 🪥 A kókusz az egyik olyan élelmiszer, amely sok mindenben a segítségünkre van. Nézzük meg együtt, mik az ​​előnyei fogaink szempontjából.. 🦷👇

A kókusz előnye a nők számára, hogy nem tartalmaz hozzáadott koleszterint. Épp ellenkezőleg. Fokozza az egészséges koleszterin termelődését, emelett aminosavakban, ásványi anyagokban vagy különféle vitaminokban gazdag. A kókusz erősíti az immunrendszert, és különösen antibakteriális hatású, amit a fogak a legnagyobb örömmel fogadnak. De honnan is ered?

kokos

A kókusz eredete

A kókuszdió kókuszpálmán nő. Több mint 3000 éve fedezték fel őket.

Őseink először a Csendes-óceán és az Indiai-óceán partjain találkoztak velük. Hozzánk a középkorban kerültek portugál tengerészeknek köszönhetően. Az emberek már akkor is tisztában voltak a kókusz pozitív hatásaival.

Melyek az ismert kókuszolaj fajták?

A kókuszolaj az eltérő előállítási módok miatt két alapvető típusra osztható:

Poznáme rafinovaný kokosový olej a nerafinovaný kokosový olej. Rafinovaný sa vyrába zo sušeného kokosového jadra. Nerafinovaný vzniká z čerstvej dužiny. Ismerünk finomított és finomítatlan kókuszolajat. A finomított olaj szárított kókusz magból készül. A finomítatlan pedig friss pépből készül.

Mégis hogyan segít a kókusz a fogakon?

Ez a természetes antibiotikum elpusztítja a fogszuvasodást okozó baktériumokat.

A kókuszolaj természetes és félig emésztett állapotban is tudósok és orvosok által tesztelt. Először úgy tűnt, hogy a természetes, emésztetlen kókuszolajnak nincs semmilyen hatása. Később azonban rájöttek, hogy az emésztett olaj megállítja a legtöbb streptococcus baktérium szaporodását, amelyek károsítják a fogakat.

A fogszuvasodás gyakran figyelmen kívül hagyott egészségügyi probléma, amely a gyermekek és a legtöbb felnőtt 60-90%-át érinti. A kókuszolaj beépítése a foghigiéniába segít elkerülni számos kellemetlen és fájdalmas helyzetet.

oil pulling brilliantcoco

Tehát mik a kókuszolaj fő előnyei?

🥥 hatékony a káros baktériumok ellen

🥥 nem tartalmaz káros vegyszereket

🥥 nem kerül sokba

🥥 csökkenti az ínygyulladást

🥥 természetesen fehéríti a fogakat

🥥 kellemesebbé teszi a leheletet

🥥 enyhíti a torokszárazságot

Hallottál már az Oil Pulling-ról? 🤔

A kókuszolaj terápia minden előnyét megtalálod régebbi blogunkban.

Szerepeljen az oil pulling az első és nagyon fontos lépésként a fogtisztítási rutinodan, és nem kell aggódnod a kellemetlen fájdalomtól vagy a rossz lehelettől. 

A baktériumok a Brilliantcoco kókuszolaj zsírmolekuláihoz tapadnak, majd a baktériumokkal együtt kiköpöd az olajat. Így nemcsak a káros baktériumoktól szabadulsz meg, hanem a szagoktól és a lepedéktől is. Ugye milyen egyszerű?

Ha további tippeket szeretnél a  megfelelő fogászati ​​​​rutinnal kapcsolatban, csatlakozz követőinkhez a közösségi oldalakon. Várunk a közös utunkra egy gyönyörű mosolyért. 🥰

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük