Tippeket

Tippek a fogak ápolására karácsonykor

karacsony2021

A fehér karácsony varázsa a megfelelő fogápolásra hivatott. 😁 Igen, itt az ideje, hogy kényeztesd magad néhány ünnepi finomsággal, de ez az evés-ivás biztosan megteszi a hatását. Valószínűleg az ünnepek alatt növeljük a cukorbevitelt, akár alkohollal, akár cukros ételekkel, ezért nagyon fontos, hogy fokozottan ügyeljünk fogaink és ínyünk tisztaságára és egészségére.

Mire figyeljünk oda karácsonykor? 🎄

🥤Ha semmiképp sem tudod elképzelni az ünnepeket cukros italok nélkül, akkor azt evés közben tedd meg. Ekkor több nyálat termelünk, ami segít semlegesíteni a szájban lévő savat, és segít kiöblíteni az élelmiszer darabokat. A szívószál is segíthet nekünk, mert így a folyadékok távolabb maradnak a fogaktól.

🍭 A karamell rátapad az ínyünkre. Még a megfelelő fogtisztítás ellenére is nehéz megszabadulni az édességtől. A cukor azonban táplálja a szánkban lévő baktériumokat, és hatalmas mennyiségű lepedéket hoz létre, amely fogszuvasodáshoz vezethet. A kemény édességek fogyasztása gyakran fogak töréséhez vezethet. Pontosan ez az, amivel nem szeretnénk foglalkozni, méghozzá karácsonykor. Plusz, ha csikorgatjuk a fogainkat, lehetővé tesszük, hogy a lepedék elérje a fogak idegvégződéseit, ami sok kellemetlenséget okoz.

🍯 A magas cukortartalom savat képez a szájban, ami hozzájárul a fogszuvasodáshoz.

🥂 Az alkohol kiszárítja a sejtfalat a szájban, így a rákkeltő anyagok könnyebben behatolnak a szövetbe. Növelheti az ínybetegségek kockázatát is, amelyek tönkreteszik az ínyszövetet és a csontokat, és a fogvesztés és az ínyfertőzés egyik fő oka.

karácson 2021

Őrizd meg fogaid egészségét az ünnepek alatt is néhány egyszerű lépéssel:

🦷 Ne hanyagold el a szájhigiéniát az ünnepek alatt sem. Előfordult már veled, hogy néhány ital vagy egy hosszú nap után beestél az ágyba és nem mostál fogat? Egy éjszaka elmulasztott fogmosás nélkül nem befolyásolja jelentősen a fogakat, de az ismételt kihagyások hatással lehetnek a száj egészségére.

🦷 Az ünnepek alatt próbálj három alkalommal fogat mosni, és ne felejtsd el legalább naponta egyszer használni a Brilliantcoco fogselymet sem.

🦷 Rágjon cukormentes rágógumit, amely segít a nyáltermelésben és segít kiüríteni a cukrot és a káros savakat.

🦷 A rendszeres vízfogyasztás segít kiöblíteni a cukrot, a káros savakat és az élelmiszer darabkákat is.

🦷 A nyelvedet is tisztítsd meg bambusz nyelvtisztítóval, hogy ne maradjanak rajta baktériumok.

brilliantcoco karácson 2021

De legfőképpen élvezd az ünnepeket egészségben a szeretteid körében. 🤗 Az új évben se feledkezz meg a megfelelő fog higiéniáról. Tippeket és trükköket találsz Instagramunkon. Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog (mosolygós) új évet kívánunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük